Apila Pepita


Apila (s.1991) aloitti tatuointiuransa vuoden 2019 lopulla harjoittelulla 69 Tattoossa (nykyään Pine Art & Tattoo). Marraskuussa 2020 Apila siirtyi työskentelemään uuteen Studio Hellään, jota hän oli mukana perustamassa. 

Apilan tatuointityyli on värikäs ja sarjakuvamainen. Hän rakastaa tatuoida ylisöpöjä olentoja paksujen ääriviivojen kera. Abstraktit tatuoinnit ovat myös Apilan lemppareita.

Tatuointien tekemisen lisäksi Apila on kuvittaja, sarjakuvataiteilija ja graafinen suunnittelija. Apila on kuvittanut paljon (erityisesti lasten ja nuorten) kirjoja eri kustantajille Suomessa (mm. Karisto, Into, S&S, SKS Kirjat). Hän tekee freelancerina kuvitus- ja suunnittelutöitä pääosin yhdistyksille. 

Apila on ensimmäinen intohimo olivat sarjakuvat, niitä hän onkin piirrellyt pienestä lähtien. Apilan sarjakuvia on julkaistu monissa antologioissa ja lehdissä sekä hän on tehnyt yhden sarjakuvaromaanin (MOSSDASH, 2016). Monet saattavat tuntea Apilan RIKKI – taidetta mielenterveydestä ja Näkymätön sukupuoli -taideprojekteista. 

Yrittäjähenkinen Apila on myynyt omaa taidettaan coneissa ja sarjakuvafestivaaleilla vuodesta 2012 lähtien. Apilan taidetuotteita voi ostaa Studio Hellän Hellä shopista tai hänen nettikaupastaan. Apilan sarjakuvakirjoja, tarroja, postikortteja yms. jälleenmyyvät Rajatila gallerian Laitapuoti Tampereella, Galleria Uusi Kipinä Lahdessa sekä Helsingissä Mustan kanin kolo ja Alakulttuurikeskus Loukko

Apila on opiskellut graafista suunnittelua Aalto-Yliopistossa. Hänellä on valmis Taiteen Kandidaatin tutkinto ja Visual Communication Design linjan maisteriopinnot vielä meneillään.

Apila on alunperin kotoisin Savosta, pienestä Siilinjärven kunnasta. Helsingissä Apila on asunut viimeiset 10 vuotta.

Kuva: Lauri Kaivo-ojainstagram @apilatattoo
facebook Apila Tattoo


Apilan kuvitus, sarjakuva & muu taide portfolio: www.apilapepita.com

Apilan kuvitus & sarjakuva instagram: @apilapepita


Apila Tattoo
apilatattoo ︎ gmail.com

Studio Hellä
Luotsikatu 3
00160 HelsinkiApila Tattoo
apilatattoo ︎ gmail.com

Studio Hellä
Luotsikatu 3
00160 Helsinki