Tatuointiaikaan varautuminen


Nuku hyvin aiempana yönä ennen tatuointiaikaasi (jos vaan voit ja pystyt). Syö hyvin ennen kuin tulet studiolle.

Älä tule tatuoitavaksi alkoholin tai päihdyttävän/huumaavan aineen alaisena.
Älä tule tatuoitavaksi myöskään, jos olet krapulassa.

Apila antaa sinulle ennen tatuointiaikaa arvion siitä kauan tatuointiaika tulee kestämään ja tarvitseeko työtä jakaa monelle kerralle. 

Ihon rasvaaminen
Voit rasvata ihoa tatuoitavalta alueelta pari viikkoa etukäteen päivittäin. Varsinkin talvella, tai jos sinulla on kuiva iho, näin on hyvä tehdä, ettei iho oli liian kuiva tatuoidessa. Rasvaamiseen sopii perusrasvat. Levitä vain ohut kerros iholle etteivät ihohuokoset tukkeudu. Huomioi, ettet rasvaa ihoa liikaa, jotta siihen ei tulisi näppylöitä.

Ihokarvojen ajelu
Sinun ei tarvitse ajella tatuoitavan alueen ihokarvoja etukäteen. Sheivaan karvat studiolla ennen tatuoimista, jos on tarve.
Jos olet tottunut sheivaaja, voit ajella karvat tatuoitavalta alueelta tatuointiaikaa aiempana iltana tai samana aamuna.

Ruokaa

Voit tuoda omia eväitä mukaan studiolle. Meillä on studiolla jääkaappi, mikro, vedenkeitin ja astioita, joita voi käyttää.
Varsinkin isompia tatuointeja tehdessä on hyvä pitää evästauko. Näin sekä tatuoitava että tatuoija voivat syödä, hengähtää ja kerätä voimia pitkän session aikana.
Studiota lähin ruokakauppa on K-market Katajanokka ja Alepa Jungman. 

Viihdykettä
Voit ottaa mukaan viihdykettä tatuoimisen ajaksi. Varsinkin isompia tatuointeja tehdessä voi aika mennä pitkäksi. Voit esim. lukea kirjaa, räplätä kännykkää, katsoa padilta videoita tai kuunnella musiikkia.
Studiolla soi yleensä musiikit, mutta ne voidaan myös ottaa pois jos haluat kuunnella omaa musiikkiasi.

Pukeutuminen
Laita päälle mukavia rentoja vaatteita, jotka hengittävät hyvin. Hoitopöydällä makaaminen voi tulla hiostavaksi varsinkin kesällä.

Laita päälle vaatteita, joista et harmistu jos ne tahriintuvat. Tatuointimuste on hyvin tahraavaa, eikä sitä saa pesemällä pois. Tummat löhäilyasut ovat turvallinen valinta.

Ota päälle vaatteita, joiden kanssa tatuointavan alueen saa esille helposti. Jos sinulle tehdään esimerkiksi tatuointia reiteen, kannattaa ottaa sortsit päälle/mukaan tatuoimista varten. Voit vaihtaa studiolla toisen asun päälle tatuoimisen ajaksi. Studion vessassa on hyvin tilaa vaatteiden vaihtoon.

Studiolla ei ole yleensä montaa ihmistä, max. 3 tatuoijaa plus heidän asiakkaansa. Studion tatuointipisteet ovat avoimessa tilassa, mutta työpisteen ympärille voi laittaa sermejä näköesteeksi. Voimme myös tarvittaessa valikoida ajan, jolloin muita ihmisiä ei ole studiolla, jos haluat erityistä rauhaa ja yksityisyyttä tatuoimisen ajaksi. 

Hiljainen aika
Tykkään jutelle asiakkaan kanssa tatuoimisen aikana. Jos haluaisit mieluummin hiljaisen session (ei puhetta tatuoimisen aikana) tämä onnistuu. Tykkään mennä asiakkaan mukavuus edellä. 

Maksaminen 
Voit maksaa tatuoinnista kortilla tai käteisellä (mieluiten tasaraha). Ennen tatuointiaikaa Apila antaa hinta-arvion tatuoinnille, joten osaat varata sopivan määrän rahaa mukaan. 
Apila Tattoo
apilatattoo ︎ gmail.com

Studio Nokkasiili
Luotsikatu 3
00160 HelsinkiApila Tattoo
apilatattoo ︎ gmail.com
@apilatattoo

Studio Nokkasiili
Luotsikatu 3
00160 Helsinki