Usein kysytyt kysymyksetPaljonko tatuointi maksaa?

Minulla tatuonnin lähtöhinta on 120€, jolla saa pienen tatuoinnin.
 
Hinnoittelen tatuoinnit niihin menevän ajan mukaan. Mitä isompi, monimutkaisempi ja värikkäämpi kuva on sitä kauemmin sen tatuoimiseen menee aikaa. Tatuoitavan alueen iho vaikuttaa myös siihen, miten nopeasti tatuoinnin voi tehdä.

Ajanvarauksen yhteydessä annan alustavan hinta-arvion tatuoinnille, joka saattaa muuttua jos mallin kokoa muutetaan tai malliin tehdään muutoksia.

Pelkällä mustalla musteella tehdyt tatuoinnit ovat halvempia kuin moniväriset tatuoinnit.


Kauan tatuoinnin tekemiseen menee aikaa?

Kuvan koosta ja monimutkaisuudesta riippuen tatuoinnin tekoon voi mennä puolesta tunnista moneen päivään. Itse tatuoimiseen saattaa mennä vain tunti, mutta muuhun säätöön on aina hyvä varata 1-2 tuntia. Annan sinulle arvion siitä, miten kauan tatuointiprosessiin on sinun kuvasi kanssa hyvä varata aikaa. 

Parasta olisi, ettei sinulla olisi kiire minnekään heti tatuoimisen jälkeen. Uuden tatuoinnin on hyvä antaa rauhassa parantua, joten älä varaa aktiivisia menoja samalle illalle kuin tatuoinnin teko on (esim. raskasta liikuntaa tai muuta toimintaa jossa pitää liikkua paljon). 

Seuraillaan kummankin jaksamista ja mennään sen mukaan. On ok jatkaa tatuomista toisella kerralla, jos kipu alkaa tulla liian vaikeaksi. 
Isojen värillisten tatuointien teko on hyvä jakaa moneen kertaan. 


Minä päivinä ja mihin aikoihin teet yleensä töitä? Onko mahdollista saada tatuointiaikaa viikonlopulle?
Teen yleensä tatuointeja arkipäivinä (maanantai-perjantai). Tatuointiaikani ovat yleensä klo 11:00-20:00 välillä (riippuen päivästä). Teen erittäin harvoin viikonloppuisin töitä, mutta näitä voi kysellä. Otan yleensä 1-2 asiakasta per päivä.


Teetkö tatuointeja alaikäisille?
En tee tatuointeja alaikäisille. Teen tatuointeja vain 18 vuotta täyttäneille henkilöille. Varaudu todistamaan ikäsi henkilöllisyystodistuksella.


Minulla on allergia, voinko ottaa tatuointia?

Ota minuun yhteyttä ennen kuin varaat tatuointiajan ja kerro allergiastasi, joka voi vaikuttaa tatuoinnin toteuttamiseen tai paranemiseen. Yhdessä voimme pohtia onko tatuoiminen  turvallista käyttämilläni välineillä ja materiaaleilla allergiasi kanssa. 

Joitain tatuointiprosessissa käytettäviä välineitä ja materiaaleja voi korvata toisilla, jotka eivät sisällä allergeeneja. 

Yleisimmät allergiat kuten pölyallergia, siitepölyallergia, ruoka-aineallergiat ja eläinpölyallergia eivät ole esteenä tatuoinnin tekemiselle. 

Käytän tatuoidessa nitriilihanskoja, joten latekstiallergikot voivat tulla huoletta ottamaan tatuointia. 

Musta on tatuointimusteista vähiten allergisoiva väri. 
Ennen tatuoimista voimme tehdä musteallergiatestin iholle. Testissä tatuointimustetta levitetään ihon päälle (ei siis ihon alle) ja seurataan reaktiota. Jos iho reagoi, on turvallisempi olla tekemättä tatuointia. 


Voinko käyttää tatuointia ottaessa puudutusainetta?
Tatuoitavalle alueelle voi laittaa puudutusainetta ennen tatuointiaikaa. Jos haluat käyttää puudutusainetta, ota yhteyttä minuun ennen tatuointiaikaasi. Voimme pohtia yhdessä, onko puudutusaineen käyttö tarpeen. 
Jos kyseessä on ensimmäinen tatuointisi, on parempi kokeilla aluksi tatuoimista ilman puudutusainetta. Todennäköisesti kipu ei ole niin paha kuin pelkäsit ja selviät tatuoimisesta ilman puudutusainettakin. 


Milloin voin nähdä custom mallin luonnoksen?
Piirrän custom malleista luonnokset noin viikko ennen tatuointiaikaa. Lähetän luonnoksen tarkistettavaksi asiakkaalle viimeistään 3 päivää ennen tatuointiaikaa. Luonnoksen nähtyään asiakas voi pyytää muutoksia malliin.
Myös itse tatuointiaikana voi malliin vielä tehdä muutoksia ennen kuin aloitetaan tatuoimaan.


Miten voin maksaa?
Tatuoinnista voi maksaa studiolla käteisellä (mieluiten tasaraha) tai kortilla.


Voitko tehdä tatuoinnin toisen piirtämän / netistä löytämästäni kuvasta?

Tämä on tapauskohtaista. Teen tatuointeja toisten piirtämien kuvien pohjalta vain jos alkuperäisen kuvan tekijältä on pyydetty lupa kuvan käyttöön tatuoinnissa. Tai jos kuvan alkuperäiseltä tekijältä on ostettu oikeus kuvan käyttöön tatuoinnissa. Saatan pyytää kirjallista todistetta tästä luvasta.

Jos kaverisi/sukulaisesi on piirtänyt kuvan, jonka haluat tatuointina, voin todennäkäisesti tehdä tämän tatuoinnin sinulle, jos kuvan tekijältä on tähän käyttöön pyydetty lupa. Saattaa olla että kuvaan pitää kuitenkin tehdä muutoksia, että se toimii tatuointina.

Jos ei ole tietoa kuka on tehnyt alkuperäisen kuvan, en silloin todennäköisesti tee tätä kuvaa sinulle. 
Jos kyseessä on joku universaali aihe, jonka tekijänoikeuksia kukaan ei omista, voin tehdä tästä sinulle tatuoinnin ja lisätä siihen hieman omaa tyyliäni ja tulkintaani.

En tee kopioita muiden tatuointitaiteilijoiden tekemistä tatuoinneista. Voit näyttää minulle kuvia muiden tatuointitaiteilijoiden tekemistä tatuoinneista inspiraationa ja voin suunnitella sinulle uniikin tatuoinnin näistä tatuoinneista inspiroituneena. 


Voitko tehdä tatuoinnin tällä tyylillä?
Tatuoin mieluiten värikkäällä sarjakuvamaisella tyylilläni. Kannattaa katsoa läpi galleriani ennen kuin pyydät minua tatuoijaksesi. Pohdi onko tyylini juuri se, joka sopii sinulle. Teen paksuja linjoja, joten hentoa jälkeä en valitettavasti tee. En tee myöskään realistisia kuvia tai esimerkiksi mustaharmaita muotokuvia.
Jos tyylini ei ole juuri se mitä haet, voin mielelläni ehdottaa sinulle muita tatuoijia, joiden tyyli voisi olla sinulle sopivampi. 


Voitko opettaa minua tatuoimaan?
En ota tällä hetkellä tatuointioppilaita. 
 


Apila Tattoo
apilatattoo ︎ gmail.com

Studio Nokkasiili
Luotsikatu 3
00160 HelsinkiApila Tattoo
apilatattoo ︎ gmail.com
@apilatattoo

Studio Nokkasiili
Luotsikatu 3
00160 Helsinki